Дигитална трансформација у Србији – допринос Зеленој агенди – најзначајнија иновација у јавној управи

Дигитална трансформација у Србији – допринос Зеленој агенди – најзначајнија иновација у јавној управи

15.10.2024.

Пројекат дигиталне трансформације у области Зелене Агенде, којим је управљао Републички секретаријат за јавне политике, освојио је награду као једна од три најзначајније иновације у јавној управи. Награду сваке друге године додељује Регионална школа за јавну управу и биће додељена током Министарске конференције за реформу јавне управе 27. новембра у Скопљу, Северна Македонија.

Кроз овај пројекат дигитализоване су 32 услуге из области обновљивих извора енергије које су од 9. јула доступне на порталу еУправа овде и овде .

РЕСПА је регионална организација чији рад подржава Европска комисија и која пружа подршку земљама Западног Балкана да створе модернију, ефикаснију јавну управу, ојачају институције и учине транспарентнијим њихов рад.

Награда за јавну управу Западног Балкана је изузетно признање за достигнућа у трансформацији и модернизацији јавне управе. РСЈП је за ову значајну награду кандидовао пројекат у коме је уз подршку Европске банке за обнову и развој извршена дигитална трансформација 32 услуге издавања дозвола у области обновљивих извора енергије.

Сличне вести

Врати се на почетак