Од данас и административни поступци за грађане на једном месту, на Порталу Регистра административних поступака

Од данас и административни поступци за грађане на једном месту, на Порталу Регистра административних поступака

24.03.2023.

Од јуна 2021. године сви административни поступци јавне управе који се односе на привредне субјекте доступни су на Порталу Регистра административних поступака.
Од данас, поред услуга јавне управе за привреду на Порталу Регистра административних поступака, доступне су и информације о услугама јавне управе које се односе на грађане. На тај начин, Портал Регистра административних поступака постао је јединствена приступна тачка на којој можете пронаћи све услуге јавне управе за привредне субјекте и грађане на централном нивоу власти у Републици Србији.
На Порталу Регистра административних поступака доступно је више од 2300 услуга јавне управе за привреду и више од 200 услуга јавне управе за грађане. Услуге јавне управе које су доступне на Порталу Регистра административних поступака у надлежности су 97 органа јавне управе, који су задужени за то да информације о услугама јавне управе буду јасне, ажурне и тачне.

Информације доступне на Порталу Регистра административних поступака до сада су прегледане преко 40 хиљада пута од стране 7200 корисника.
Портал Регистра административних поступака садржи све релевантне информације и обрасце захтева за сваки административни поступак, као што су потребна документација, финансијски издаци, ко, када и колико дуго одлучује о захтеву, као и како се покреће жалбени поступак. Уколико је могуће покренути електронску услугу, Портал Регистра административних поступака ће упутити кориснике до места где се услуга покреће.
Регистар административних поступака је јавно доступан портал успостављен Законом о Регистру административних поступака, који прописује обавезу свих органа да све своје поступке упишу у Регистар и учине их јавно доступним свим заинтересованим корисницима портала.
Регистар административних поступака успостављен је у оквиру Програма Владе Републике Србије за поједностављење административних поступака и регулативе „е-ПАПИР“. Више информација о овом програму можете пронаћи овде.

Сличне вести

Врати се на почетак