Почео са радом Регистар административних поступака

Почео са радом Регистар административних поступака

09.06.2021.

Све потребне информације и поступци за привреднике на једном месту, на Порталу Регистра административних поступака и еУправе
Регистар административних поступака представља јединствену електронску базу свих административних поступака које спроводе ограни јавне управе како би заинтересовани привредници и грађани могли једноставно и лако да буду информисани о свему што им је потребно да би добили неку дозволу, остварили одређено право или испунили обавезу.
Портал Регистра административних поступака почео је са радом 08. јуна 2021. године и доступан је свима на овом линку. У овом моменту, у Регистру се налазе административни поступци који се односе на привредне субјекте. Регистар садржи више од 2.600 поступака, с тим што је у овом тренутку јавно доступно 1.600 поступака које спроведе републички органи и органи Аутономне покрајине Војводине. Од сада свим привредницима на само неколико кликова доступни су обрасци захтева, информације о потребној документацији коју прилажу уз захтев, висини и броју рачуна на који треба да уплате таксу или накнаду, информације на коју адресу треба да упуте свој захтев ако поступак није дигитализован, као и друге информације потребне за успешно подношење захтева.
До краја 2022. године Регистар ће садржати и административне поступке које покрећу грађани, док ће изворни поступци јединица локалних самоуправа бити доступни најкасније до краја 2023. године.
На овај начин коришћењем једноставне претраге по кључној речи, делатности, институцији и пословној епизоди, брзо и лако, за свега неколико секунди добијате све потребне информације, без дугог чекања у редовима. Са Регистром административних поступака увек сте први пред шалтером. Такође, успостављањем Регистра, омогућава се једнообразно и ефикасно поступање јавне управе у поступцима од интереса за привреду.
Регистром управља Републички секретаријат за јавне политике, институција која Влади и државној управи пружа стручну подршку у модернизацији, дигитализацији и трансформацији јавне управе, док техничку подршку пружа Канцеларија за информационе технологије и електронску управу.
Сва питања и сугестије за унапређење Портала регистра можете упутити Републичком секретаријату за јавне политике на електронску адресу rap@rsjp.gov.rs.

Сличне вести

Врати се на почетак