Портал Регистра административних поступака један од три награђена пројекта за најбољу иновацију у јавној управи у Европи

Портал Регистра административних поступака један од три награђена пројекта за најбољу иновацију у јавној управи у Европи

25.03.2024.

Портал Регистра административних поступака (rap.euprava.gov.rs) којим управља Републички секретаријат за јавне политике проглашен је за једну од три најбоље иновације у јавној управи у Европи и добитник је Европске награде за јавни сектор.

Европски институт за јавну управу (EIPA – www.eipa.eu) додељује Европску награду за јавни сектор а један од овогодишњих добитника ове награде је Портал Регистра административних поступака (РАП), у категорији „Иновације у јавној управи“. Ова престижна награда представља признање за вансеријски труд и успех у области иновација и унапређивања јавног сектора. У конкуренцији са 78 других предлога у овој категорији, Портал РАП-а се издвојио као пример партнерства јавне управе и привреде и грађана као крајњих корисника јавних услуга и који чини јавну управу модернијом, ефикаснијом и јефтинијом.

Портал Регистра административних поступака представља јединствено место на коме корисници (привреда и грађани) могу пронаћи све потребне информације о преко 3 100 поступака у надлежности више од 120 органа и организација на републичком и покрајинском нивоу: коме је поступак намењен, која је документација потребна, који су финансијски издаци, рокови и да ли је доступна електронска услуга.

Европски институт за јавну управу, са седиштем у Мастрихту обучава више од 10 000 европских и државних службеника на годишњем нивоу и омогућава да се кроз истраживање, развој и консултације даље развијају и унапређују њихови капацитети. EIPA је подржана од стране држава чланица ЕУ и Европске комисије кроз Еразмус+ програм.

Уверите се и сами – на Порталу Регистра административних поступака – Ви сте увек на првом месту!

Сличне вести

Врати се на почетак